- Dato
- Tid
- 19:00 - 21:00
- Pris
- Billet: 120 DKK
- Bibliotek
- Vordingborg Bibliotek
- I samarbejde med
- Vordingborg Folkeuniversitet
- Adresse
-
Sydhavnsvej 6
4760 Vordingborg
Danmark
Er retsstaten i forfald? Er vores borgerrettigheder udfordret, når statsmagten vil sikre os mod terror og vold?
Det danske demokrati startede med grundloven af 1849, og det har siden udviklet sig langsomt. Lighed for loven, retssikkerhed for den enkelte borger og domstolenes uafhængighed udgør grundpillerne i det danske demokrati, men disse grundlæggende rettigheder udfordres fra tid til anden.
Som borger i Danmark har du forskellige slags borgerrettigheder. Menneskerettighederne er beskyttet af Grundloven, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og af EU. De omfatter blandt andet privatlivets fred, ytringsfrihed og religionsfrihed. Men hvor langt strækker borgerrettighederne sig, og hvor meget kan staten indskrænke den enkeltes rettigheder med henvisning til fællesskabets sikkerhed?
Om underviseren:
Bente Hagelund er cand. jur. og HD(O), og hun underviser jurastuderende i forvaltningsret på Københavns Universitet Hun har i mere end 30 år arbejdet med offentlig sagsbehandling i Justitsministeriet, hos Folketingets Ombudsmand og på Københavns Universitet, ligesom hun i en årrække har været rektor for Folkeuniversitetet i København. Hun har udgivet flere lærebøger om offentlig ret.
Foredraget er i samarbejde med Vordingborg Folkeuniversitet. Billetter kan kun købes digitalt.